Vácott.hu

a Dunakanyar hírgyűjtője
Két okoszebra is létesülhet Vácon

Sikeres önkormányzati pályázatnak, illetve a váci polgárok széleskörű összefogásának köszönhetően okoszebrák csökkenthetik városunk két gyalogátkelőhelyének balesetveszélyét – írja a Vác.hu.

Az önkormányzat a saját fenntartású utakon lévő zebrák fejlesztésére kiírt korábbi pályázaton nyert el forrást a Honvéd u.-Kosdi u.-Pálffy u. kereszteződésében található gyalogátkelőhely „okosítására”. (Az okoszebra egy olyan közlekedésbiztonsági rendszer, mely az útburkolatban elhelyezett aktív LED prizmák segítségével, villogó fénnyel hívja fel az autósok figyelmét, a kijelölt gyalogátkelőn éppen áthaladó gyalogosokra.) A tervek szerint ezen a helyen még idén nyáron megvalósulhat a biztonságosabb átkelést jelentő fejlesztés.

A másik átalakítás a Magyar Közút fenntartásában lévő 2-es főút Földváry tér-dr. Csányi L. krt. találkozásánál lévő zebrát érintheti (képünkön). Erre az ad lehetőséget, hogy Pearl Enterprises Kft. az egyik biztosítótársasággal közösen kiírt országos szavazásán a váci és Vác környéki polgárok igazi lokálpatriótaként fogtak össze a minél több voks eléréséért. Végül 50 ezernél is jóval többen gondolták úgy, hogy az említett gyalogátkelőhely roppant balesetveszélyes, így megérett a korszerűsítésre. A szavazás lezárása után a cég közleménye szerint úgy döntött: a második helyen végzett városnak – Vácnak – felajánlja, hogy saját költségen átalakítja az ő zebrájukat is.

Vác Város Önkormányzata ezúton is megköszöni mindenkinek, aki szavazatával hozzájárult a sikerhez és reméli, hogy minél előbb ez a zebra is átalakulhat – zárul a közlemény.

(kép: vac.hu)