Vácott.hu

a Dunakanyar hírgyűjtője
Vác FC: Nagy pénz, kis foci

Vizsgálati csoportot állított fel Matkovich Ilona polgármester, a Vác Futball Club Kft és a Vác Város Labdarúgó Sport Egyesület részére az előző önkormányzati ciklusban jutatott pénzügyi támogatások ellenőrzésére. A Pető Tibor korábbi alpolgármester által vezetett egyesület száz százalékban tulajdonolja a kft. 

A Váci Hirnök cikkét szemléztük.


A csoport felállítására azért volt szükség, mert a Fördős Attila által vezetett önkormányzat 30%- os önrészt adott a jelenleg Pető vezette egyesülethez tartózó kft. stadionfelújítási projektjéhez, valamint támogatta  egy tervezett futballakadémia építését is.

A Vác Futball klub 180 millió forintot kapott -ráadásul hitelből-, míg a foci egyesületnek 73 millió forintot utaltak át. A projekt határideje már rég lejárt, és a hatalmas támogatás ellenére a az akadémiának kijelölt építési területen, még egy kapavágás sem történt.
A stadionfelújítás is igen nehezen halad.

A csapat jelenleg a harmadosztályban játszik, a szabályok szerint hiányzik a fedett lelátó, az eredményjelző, a világítás,a mosdók és a külső kerítés.Itt is lejártak a kivitelezési és elszámolási határidők, ám a Városháza közlése szerint az elszámolás teljeskörűen nem történt meg a szervezet részéről.


A csoport legfőbb feladata, hogy kiderítse jogszerűek voltak- e a pénzfelhasználások a közel 850 milliósra tervezett beruházásokkal összefüggésben, és van- e valós esély a beruházások befejezésére.