Vácott.hu

a Dunakanyar hírgyűjtője
Megkezdődött az alsóvárosi parkolókapacitás bővítése

Vác évek óta folyamatosan súlyosbodó problémája a megfelelő számú parkolóhely hiánya. Különösen sok gondot okoz ez a város legsűrűbben lakott területén: Alsóváros lakótelepein. Kis lépéssel ugyan, de elindult a várakozóhelyek bővítésének folyamata azzal, hogy a Damjanich téren 8 parkolóval többet vehetnek igénybe hamarosan az autósok – írja Vác Város Önkormányzatának weboldala.

A bővítés kialakításának kezdetén három alsóvárosi képviselő – Fehér Zsolt, Ferjancsics László és Kiss Zsolt – tájékoztatta a sajtó munkatársait a fejlesztésről.

Fehér Zsolt bevezetőjében emlékeztetett arra, hogy az Összefogás Vácért bizalmat kapó képviselői már a választási kampányukban ígéretet tettek arra, hogy a lehetőségekhez képest mindent megtesznek azon állandó lakossági igény kielégítésére, mely a városrész várakozóhely számának bővítését szorgalmazta. Ám tavalyelőtt még nem álltak rendelkezésre azok a szükséges tervek, melyek alapján el lehetett volna kezdeni a munkát. A képviselő azonban örömmel tudatta, hogy ezek az elmúlt hónapra elkészültek. Így immár megvalósítható az az elképzelés, hogy még idén mintegy kéttucatnyi parkolóhely legyen kialakítható a Földváry lakótelep különböző részein.

A Damjanich téren elkezdett kialakítás kapcsán Ferjancsics László felidézte: egy korábbi képviselői ciklusában 25 burkolt parkolóhely jött létre ugyanitt. Az eltelt években a gépjárművek száma itt is jelentősen nőtt, de már rég nem történt további ilyen helyek kialakítása. A hét első napján viszont elkezdődött egy poros, elhanyagolt, fűvel nem borított területen 8 várakozóhely kialakítása. Mint elhangzott: külön örvendetes, hogy a szakembereknek sikerült olyan tervet készíteni, mely nem igényel fakivágást.

A térköves, szegélyekkel övezett parkolóhelyek építési értéke mintegy 3 millió forint, a munkával két héten belül végezhet a kivitelező – zárul a közlemény.

(kép: Vác.hu)