Vácott.hu

a Dunakanyar hírgyűjtője
Jön a Váci Nyár

A kialakult helyzetre való tekintettel sajnos az idén is elmarad a több ezres érdeklődőt vonzó Váci Világi Vigalom, ám az önkormányzat a művelődési központtal együttműködve fellépési, technikai és anyagi támogatást nyújtó pályázati lehetőséget biztosít minden nyári hétvégére a különböző művészeti ágak képviselőinek- jelentették be a Városházán.


   Matkovich Ilona a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a járvány miatt tömegrendezvény megtartására még nem vállalkoznak, de szeretnék  egy “Váci Nyár”  néven induló rendezvénysorozattal a kultúrára és szórakozásra vágyó közönséget kiszolgálni. A tervek szerint minden hétvégén lesznek kiállítások, koncertek, előadások a  város különböző pontjain. Bízik benne, hogy színvonalas kínálatot tudnak teremteni, ahol mindenki megtalálja  a szárára tetsző produkciót.


  Inotay Gergely művelődésért felelős alpolgármester azt emelte ki, hogy az igy megvalósuló előadások, azon felül, hogy összehozzák a közönséget a művészekkel,  talán egy kis szórakozást csempésznek az az életünkbe, még ebben a nehéz helyzetben is. Ezen felül újra megnyitja kapuit a Városháza mindenki előtt a “Vác a Tied!” rendezvény alkalmából, ahol szines programok várnak kicsiket és nagyokat egyaránt.


  Laczi Sarolta a művelődési központ igazgatója a pályázat konkrétumairól beszélt. Május 10-ig  a kultúra minden ágából várják a helyi és környékbeli művészek jelentkezését.  A beadott pályázatokat egy szakmai bizottság bírálja majd el.  A szervezők biztositják a fellépés helyét, az előadásokhoz szükséges felszerelést, és az anyagiakat.

  A városvezetés kis lépésekben- maximálisan szem előtt tartva az emberek egészségét és a járványügyi előírásokat- szeretne nyitni a rendezvények megtartásában, és reményét fejezte ki, hogy jövőre újra  együtt élvezhetjük a Váci Világi Vigalom forgatagát.