Vácott.hu

a Dunakanyar hírgyűjtője
A csörögi bosszúállók

A Pest megyei nyomozók azonosították és felkutatták azt a csörögi férfit, aki Molotov-koktél dobott volt élettársa anyjának házára.

A férfi egyik cimborájával iszogatott 2021. március 5-én, amikor feltörtek benne régi sérelmei volt élettársával szemben. Meglátása szerint a nő tehet arról, hogy 8 évet kellett börtönben töltenie “majdnem ártatlanul”.
Az elfogyasztott alkohol mennyisége és az üres sörösüvegek látványa adta az ötletet, hogy a filmekben látott módon, Molotov-koktélokat készíthetnének és azokkal ijeszthetnének rá a nőre. A felismerést tett követte. Társával megtöltöttek 3 üveget benzinnel, rongyokat tömtek bele, és elindultak.
A házhoz érve , az utcáról kezdték el dobálni meggyújtott palackokat. Két üveg a falról visszapattanva a kertbe esett, azonban a harmadik koktél az ablakot betörve a szobába ért földet, ahol azonnal lángra kapott a függöny és takaró. Szerencsére a nő felriadt a durranásokra és még időben ki tudott menekülni kisfiával. A lángokat a családnak sikerült időben megfékeznie így senki nem sérült meg.

Kép: police.hu


A Pest megyei nyomozók néhány nap alatt eljutottak a 41 éves férfihoz, akit Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek közreműködésével elfogtak. Kihallgatása során a férfi elismere tettét, indokául a bosszút emlegette. Állítása szerint nem akart senkit megölni, csak rá akart ijeszteni a nőre.
A támadásban részt vevő társát a Bács-Kiskun megyei Tass településén állitották elő igazoltatása után.