Vácott.hu

a Dunakanyar hírgyűjtője
Felháborító: megalázza a Dunakanyar vendéglátóit a 888.hu

A Facebookon elerhető kommentek, illetve bejegyzések alapján váciak tucatjai is felháborodtak a 888.hu tegnapi cikke nyomán, melyek címe a következő volt:

Csodálatos Dunakanyar, uralkodó szocializmus

Bár, Vácról nem ír a G. Fodor Gáborhoz köthető weboldal cikke, de a Kismarosi, Nagymarosi és Szobi vendéglátókról rendkívül lekezelő stílusban értekezik. Utóbbi település esetében például 30 éves lemaradásról beszél a nevét megnevezni nem kívánó szerző, míg Márianosztra patinás éttermét kísérletezőknek ajánlja, mert néha ehetőek, néha pedig ehetetlenek az ételek.

Felháborodott kommentek egy nyilvános nagymarosi csoportban. (Nagymaros CENZÚRA nélkül)

Már a koronavírus okozta nehézségek előtt eltékozolta magát a Dunakanyar „másik” oldala. Uralkodik a „jó lesz így is, nektek minek, régen minden jobb volt” kultúra és a „megoldjuk okosba” módszer. Csak 40-50 kilométerre vagyunk Budapesttől, de években mérve ez 30-40 év… visszafelé. Egyre több a turista, egyre több a Budapestről kiköltöző család, mégis él és virul a szoci vendéglátó-kultúra – írja a 888.hu.

Szomorú, hogy a rosszindulatú újságíró nem veszi észre, hogy a Dunakanyarban a gasztronómia is mennyit fejlődött az utóbbi évek során. A hagyományos éttermek mellett ma már számtalan színvonalas street food bár is megtalálható, de a fine dining is megjelenik például Vácon és Zebegényben is. Nem foglalkozik azzal sem, hogy a vendéglátósok jelenleg a túlélésükért küzdenek a vészterhes időszak alatt. Inkább beléjük rúg még egyet. Akinek van gusztusa hozzá, ITT elolvashatja a teljes cikket.

Gulyás Gergely nem ért egyet G. Fodor "ideológiai ámokfutásával" -  PestiSrácok
G. Fodor Gábor, a 888.hu főszerkesztője (kép: pestisracok.hu)

A környékben élők vendégszeretőek, de a rosszindulatú, hazug embereket nem szeretik.

Reméljük, hogy a 888.hu újságírója a rossz tapasztalatok után soha nem tér vissza a Dunakanyar bal partjára.