Vácott.hu

a Dunakanyar hírgyűjtője
Sokan voltak a gyászolók, ezért otthagyta a temetést egy nógrádi pap

A november közepén bevezetett korlátozó intézkedések között szerepel, hogy a temetési szertartásokon a hivatalos személyekkel együtt legfeljebb ötvenen vehetnek részt. Ebből adódott nem kis kalamajka a minap az egyik nyugat-nógrádi településen – írja a nool.hu.

Az egyik nyugat-nógrádi faluban egy idős személy temetésére készülődtek. Már csak a papra vártak – idézte fel a minap történteket egy olvasónk.

Mint fogalmazott, a plébános szinte az utolsó pillanatban érkezett, körbetekintett, és gyorsan számolni kezdett. Megállapította, hogy az összegyűlt rokonság és az ismerősök száma meghaladja az ötvenet. Azonnal közölte, így ő semmiképpen sem szegi meg a szabályokat, nem tartja meg a szertartást. Sarkon fordult és otthagyta a gyászolókat.

Egymásra néztek a családtagok, nem tudták, mitévők legyenek. A helyzetet végül gyors reagálásával a kántor oldotta meg. Átvette az irányítást, és méltóképpen elhantolták az elhunyt földi maradványait.

Információink szerint a község önkormányzata az esetről bejelentést tett a Váci Egyházmegyéhez, mert álláspontjuk szerint a plébános kegyeletsértést követett el a magatartásával.

(nool.hu)