Vácott.hu

a Dunakanyar hírgyűjtője
Itthon kezdi az Európa Ligát a Váci NKSE

Az Európai Kézilabda Szövetség múlt héten kisorsolta az Európa Liga csoportjait, csapatunk a dán Herning-Ikast Handbold, a francia Paris 92, és az orosz HC Zvezda együtteseivel fog találkozni a csoportkörben – írja a vacinkse.hu.


A Váci Női Kézilabda Sportegyesület vezetése a cseh bajnok Banik Most elleni kivívott továbbjutás után, rögtön egyeztetni kezdett az EHF képviselőivel, ugyanis az Európa Liga versenykiírásában foglaltak szerint a Váci Sportcsarnok nem alkalmas a csoportmérkőzések megrendezésére. 

A Magyar Kézilabda Szövetség nemzetközi irodájának közbenjárásával azonban sikeresen érveltünk, így az EHF elfogadta a hazai mérkőzéseink helyszíneként a Váci Sportcsarnokot, ezáltal ténylegesen hazai pályán tudjuk fogadni ellenfeleinket!


Természetesen ahhoz, hogy a Sportcsarnokunk megfeleljen a követelményeknek, ideiglenesen az Európa Liga hivatalos sportpadlóját kell telepítenünk, valamint a kispadok és zsűri asztal is a megszokotthoz képest a másik oldalon lesznek elhelyezve, ugyanis az előírások szerint a kamerával szemben is 40 méter LED perimeter rendszert kell telepíteni!

A hivatalos mérkőzés időpontok még nem alakultak ki, de a sorrend már megvan az Európa Liga A csoportjában:

2021.január 9-10. Váci NKSE – Paris 92
2021.január 16-17. HC Zvezda – Váci NKSE
2021.január 23-24. Váci NKSE – Herning-Ikast Handbold
2021.február 5-6. Herning-Ikast Handbold – Váci NKSE
2021.február 13-14. Paris 92 – Váci NKSE
2021.február 20-21. Váci NKSE – HC Zvezda

(vacinkse.hu)