Vácott.hu

a Dunakanyar hírgyűjtője
Járdát és útburkolatot is újítanak a belvárosban

Vác Vácon Önkormányzatának közleménye:

Elkészült a Zichy Hyppolit utca járdafelújításának első szakasza. A hosszú ideje rossz állapotban levő burkolat cseréje rendhagyó módon, az önkormányzat és a lakók összefogásával valósult meg.

Az együttműködésre azért volt szükség, mert a járdánál levő társasház több mint tíz évvel ezelőtti megépítésekor a kivitelező nem hozta rendbe az építkezés során megrongált területet. Pedig az engedélyt azzal a feltétellel kapták meg, hogy a járdát is rendbe kell tenni a használatba vételi nyilatkozathoz.

Vác vezetése minden lehetséges segítséget megadott a rossz állapotú járdafelület cseréjéhez, ezzel egy több mint tíz éve húzódó történet végére került pont.

A városvezetés fontosnak tartja az út- és járdahálózat állapotának javítását. Idén eddig Alsóvároson a Beniczky utca egy részén és a máriaudvari vasúti átjárónál újult meg a burkolat, a Földváry téren több járdát újítottak fel, két hete pedig Kisvácon, a kerékpárút jelentős szakasza kapott teljes szélességben új aszfaltréteget. Egy, e hét csütörtökén kezdődő beruházás eredményeként a belvárosi Tímár utca burkolata újulhat meg teljes hosszban és szélességben.

(kép: vac.hu)