Vácott.hu

a Dunakanyar hírgyűjtője
Szerdától fizetős a parkolás, augusztustól elfogadják a bankkártyát is

Vác Város Önkormányzata ma délután, egy közleményben megismételte, hogy szerdától ismét fizetős a parkolás a belvárosi parkoló zónákban és a mélygarázsban.

Az ügyfelek a veszélyhelyzet idejére elrendelt díjmentesség után immár kényelmesebben intézhetik a parkolással összefüggő ügyeiket. Újdonság, hogy egy átszervezésnek – amelytől azt várja az önkormányzat, hogy ugyanazon szolgáltatások több millió forinttal kisebb költséggel is elláthatók lesznek – köszönhetően a Polgármesteri Hivatal az eddigi ellenőrzési feladatok mellett ellátja az ügyfélszolgálattal összefüggő teendőket is.

A márciusra megváltott havibérletek – a gépjárműben látható helyen kihelyezve – 2020. augusztus 3-ig érvényesek abban az esetben, ha a bérlettulajdonos egyedi kérelmet nyújt be (akár elektronikus úton) a polgármesternek, aki ezt minden esetben engedélyezni fogja.

Lehetséges lesz a bankkártyás fizetés.

Végre, városunkba is megérkezik a 21. század, hiszen a Városháza földszintjén kialakított ügyfélszolgálati irodában, régi hiányosságot pótolva, már bankkártyával is lehet fizetni augusztus 3-tól a parkolási bérletekért.

(Forrás: Vác Város Önkormányzata Facebook-oldala)