Vácott.hu

a Dunakanyar hírgyűjtője
A váci önkéntes tűzoltók is dolgoznak Zebegényben

A Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tagjai is részt vesznek a zebegényi földcsuszamlás utáni helyreállító munkákban. Mint ismeretes, a hatalmas mennyiségű lehulló csapadék miatt a vasút töltése leomlott, majd sárlavinaként a sínekre és a 12-es főútra ömlött Nagymaros és Zebegény között. A főút jelenleg is le van zárva, a személyautók és a vonatpótló buszok Kóspallag felé tudnak kerülni.

Kép: Facebook(Szeri Mihály)

Vácon 1871-ben elsők között alakult meg az Váczi Önkéntes Tűzoltó-egylet 20 alapító és 51 pártoló taggal. Az alakuló közgyűlést 1870 augusztus 1-én tartották meg, de a Magyar Királyi Belügyminisztérium 1871. február 20-ai 6298. számú határozata tette hivatalossá az egylet működését, amit Prónay Sándor államtitkár szignózott.
Az önkéntes tűzoltó egyesületet 2013-ban újra alapították a lelkes váciak, ami azóta is működik, mint hagyományőrző és a hivatásosoknak segítségnyújtó civilszervezet.
A Váci Hivatásos Tűzoltó Parancsnokságtól 2016-ban két gépjárművet kapott az egyesület, az egyik IFA 30 méteres létra, a másik Tü4-es habbal-oltó jármű. 2017-ben a Tü4-es habbal-oltót az egyesület továbbadományozta Ukrajnába Técsőre egy magyarlakta településre. 2017-ben adományokból egy Ford Connect csapatszállítót vásárolt. (vaciote.hu)

img

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.